06 83 69 79 85 info@essenzpilates.nl
Pilates is een bewegingsvorm voor lichaam en geest, gebaseerd op de oorspronkelijke leerstof en theorieën van de legendarische Joseph Pilates (Dusseldorf 1880-1967) Ondanks zijn zwakke gezondheid beoefende hij in zijn jeugd verschillende sporten waaraan hij veel kennis ontleende bij de ontwikkeling van zijn eigen methode.

In de Eerste Wereldoorlog ontwikkelde hij tijdens zijn verblijf in een militair hospitaal in Engeland zijn trainingsmethode waarbij hij geloofde dat mentale en fysieke gezondheid hand in hand gaan. In 1926 opende hij zijn eerste studio in New York waar hij les gaf tot aan zijn dood in 1967.

De methode zorgt voor de ontwikkeling van alle spiergroepen maar richt zich vooral op de spieren rond het bekkengebied (buik-, onderrug-, bekkenbodem-, en -bilspieren), het zogenaamde ‘powerhouse’. Het is een milde bewegingsvorm waarbij de bewegingen rustig en gecontroleerd worden uitgevoerd, met een bewuste ademhaling.

Wanneer regelmatig volgens de Pilates methode wordt getraind, krijgt u een betere houding, worden uw spieren sterker en uw bewegingen soepeler, kortom u creëert een sterk en stabiel lichaamscentrum voor een algehele goede conditie.

Pilates is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Heeft u blessures of pijnklachten dan adviseren wij u eerst een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

De oefeningen worden uitgevoerd op een zachte ondergrond, de zogenaamde ‘mat sessies.’ In de groepslessen maken we gebruik van kleine ballen, magic circles, gewichtjes en thera banden. In prive lessen maken we daarnaast ook gebruik van de fysio bal, foam roller en de wall-unit.

Share This